Crêpes med frukt & nötfyllning (efterrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Crêpes med frukt & nötfyllning (efterrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 12 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Antal portioner

    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 6 dl

      Mjölk
    • 3 styck

      Ägg
    • 5 msk

      Smör
    • Fyllning:
    • 20 gram

      Pekannötter
    • 12 styck

      Valnötskärnor
    • 20 gram

      Sötmandel
    • 1 styck

      Apelsin
    • 2 styck

      Kiwi
    • 4 msk

      Keso (naturell 4%)
    •  

      Florsocker till garnering
  • Gör så här:
    1. Blanda vetemjöl, salt och hälften av mjölken i en skål. Vispa smeten jämn och tillsätt sedan resten av mjölken och äggen. Smält matfettet och vispa ner det i smeten.

    2. Stek på medelhög värme. Beräkna ca 1 dl smet till en crêpe. När smeten stelnar så är det dags att vända sida på crêpen.

    3. Blanda hackade nötter, keso och apelsin- och kiwibitar i en skål. Fyll crêpsen med blandningen och pudra sedan över florsocker. Serveras varm.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Något sött efter maten eller till kaffet brukar uppskattas av de flesta. T.ex. en smulpaj, eller varför inte en crêpes? Liksom för efterätter i allmänhet är även dessa rätter kraftfulla och kaloririka.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss