Crêpes bretonnes (efterrätt)

Crêpes bretonnes (efterrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min( + 40 min )

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 dl

      Vetemjöl
    • 1 dl

      Bovetemjöl
    • 4 cl

      Rom
    • 2.50 dl

      Mjölk
    • 1 krm

      Kanel
    • 1 krm

      Salt
    • Tillbehör:
    • 50 gram

      Smör
    • 2 msk

      Strösocker
    •  

      Ger 1 blini/portion
  • Gör så här:
    1. Vispa mjölk (helst ljummen), mjöl, kanel, salt och rom till en slät klimpfri tunn smet. Ställ svalt i 30-60 minuter.

    2. Grädda crêpes på medelhög värme. Häll i ett tunnt lager smet. Vicka pannan. Vispa då och då i smeten (mjölet sjunker).

    3. Vänd pannkakan (i luften?) när smeten "stannat" på ytan och kanten blivit knaprig. Vänd och grädda andra sidan.

    4. Smält socker och smör. Häll över crêpen.
      Serveras varm.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Något sött efter maten eller till kaffet brukar uppskattas av de flesta. T.ex. en smulpaj, eller varför inte en crêpes? Liksom för efterätter i allmänhet är även dessa rätter kraftfulla och kaloririka.  LÄS MER
Kockens tips!

Specialitet från Bretagne. På 1200-talet kallades de la galette crêpe = den krusiga kakan, då de lätt krusar sig i kanterna.
En gammal sed är att bruden gräddar en crêpes på sin bröllopsdag. Om hon lyckas vända den i luften, så bådar det lycka.

Mycket enkelt och överraskande gott!

Kommentar
Liknande recept
Om oss