Crêpes à la prins BertilBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Crêpes à la prins Bertil

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Antal crêpes

    • 6 dl

      Mjölk
    • 4 dl

      Vetemjöl
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 4 styck

      Ägg
    • 2 msk

      Smör el. margarin
    • Fyllning:
    • 1.50 dl

      Hollandaisesås
    • 250 gram

      Räkor (rensade)
    • 1 knippe

      Dill
    • 2 dl

      Hårdost (riven)
  • Gör så här:
    1. Crêpes: Vispa samman mjölk, mjöl, salt.
      Vispa ner ett ägg i taget. 

    2. Smält fett i panna och vispa ner i smeten. Grädda crêpes på medelhög värme.
      Lägg åt sidan på fat.

    3. Fyllning: Sätt ugnen på 250°C.
      Rensa räkor och finhacka dill.
      Blanda detta med hollandaise.

    4. Fördela 2-3 msk fyllning per crêpes.
      Rulla ihop. Lägg på lätt smord plåt.
      Riv över ost. Lägg på en klick smör.

    5. Ugnslaga: Gratinera cirka 10 minuter högt upp i ugnen, tills osten fått fin färg.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Prins Bertil Bernadotte (1912-1997) var prins av Sverige och tidvis ställföreträdande regent. Prinsen hade stort intresse av idrott, motorsport och mat. Vän till Tore Wretman.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ris à la Malta

Ris à la Malta

30 minEnkelt

Om oss