Chokladkola med kanelBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Chokladkola med kanel

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 5 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Satser (à 25 st)

    • 5 dl

      Grädde
    • 3 msk

      Kakaopulver
    • 4 dl

      Sirap
    • 4.50 dl

      Strösocker
    • 1 styck

      Kanelstång
  • Gör så här:
    1. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock i cirka 40 minuter. Har du digital termometer ska det stå 124°C, annars gör ett kulprov.
       
    2. Häll upp i form klädd med bakplåtspapper. Glöm inte bort att ta ur kanelstången men akta, det är varmt.
       
    3. Ställ svalt. Skär eller klipp bitar och slå in i smörpapper.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Kulprov: Droppa lite av smeten i ett glas vatten. Om det går lätt att forma till en kula mellan fingrarna är kolan klar.
 

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Chokladkola

Chokladkola

30 minMedel

Om oss