Chokladig pannacotta & jordgubbssalsaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Chokladig pannacotta & jordgubbssalsa

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 11 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 100 gram

      Mörk choklad
    • 1 styck

      Gelatinblad
    • 2 dl

      Vispgrädde
    • 2 msk

      Strösocker
    • Salsa:
    • 12 styck

      Jordgubbar (färska)
    • 2 msk

      Basilika (finhackad)
    • 3 msk

      Balsamvinäger
    • 3 tsk

      Vaniljsocker
    • Sås:
    • 3 styck

      Passionsfrukt
    • 1 msk

      Florsocker
    • 1 msk

      Cointreau
  • Gör så här:
    1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 min. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen, rör om. Krama ur gelatinet och tillsätt det och sockret i den varma krämen. Rör tills det har löst sig.

    2. Häll chokladkrämen i dekorativa dessertglas. Ställ dem i frysen en kort stund så att ytan stelnar. Förvara dem sedan i kylen fram till servering.

    3. Blanda vinäger och vaniljsocker i en skål. Finhacka jordgubbarna och lägg i skålen, blanda i basilikan. Rör om och ställ att marinera i kylskåp fram till servering.

    4. Gröp ur passionsfruktsköttet ur frukterna ner i en skål. Blanda köttet med florsocker och cointreau.

    5. Ställ glasen med pannacottan i mitten på en tallrik. Skeda jordgubbssalsa ovanpå pannacottan. Ringla passionsfruktssåsen runt om på tallriken. Servera.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Meny à la hjärtans dag

Mörk chokladpannacotta & jordgubbssalsa

Mörk chokladpannacotta & jordgubbssalsa

  • 40 min
  • 15 Ingredienser
  • Avancerat
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Chokladig cheesecakemousse
Om oss