Chococheesecake

Chococheesecake

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min( + 2 h )

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Bitar

    • 18 styck

      Digestivekex
    • 1 msk

      Kakaopulver
    • 150 gram

      Smör
    • Fyllning:
    • 200 gram

      Vit choklad
    • 0.50 dl

      Grädde
    • 200 gram

      Färskost (slät, naturell)
    • 2 styck

      Gelatinblad
    • 200 gram

      Mörk choklad (60-69%)
  • Gör så här:
    1. Krossa digestivekex i mixer eller lägg de i en plastpåse och mosa med handen. Smält smöret och blanda med smulorna, tryck ut blandningen i en springform med avtagbar kant. Grädda botten i mitten av ugnen i 175 grader i 10 minuter.
    2. Blötlägg 2 gelatinblad i vatten. Värm grädden och smält vit choklad i bitar, tillsätt gelatinbladen och låt dessa smälta. Vänd ner med färskosten och fyll formen. Låt stelna i kylen en timme.
    3. Blötlägg 4 gelatinblad i vatten. Värm grädden och smält mörk choklad i bitar, tillsätt gelatinbladen och låt dessa smälta. Vänd ner med färskosten och fyll formen. Låt stelna i kylen en timme.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Den tar lite tid att laga men det är värt varenda minut av väntan.
Kommentar
Om oss