Chili- och ingefärskycklingBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Chili- och ingefärskyckling

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé
    • 5 cm

      Färsk ingefära
    • 2 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 2 dl

      Vispgrädde
    • 0.50 dl

      Sweet chilisås
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
    • 200 gram

      Grönsallad
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200ºC.
       
    2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
      Förbered sallad.
       
    3. Skala och finhacka ingefära. Kärna ur och finhacka chili, blanda med ingefäran. Fördela hacket på kycklingfiléerna och lägg på ugnssäkert fat.
       
    4. Blanda grädde med chilisås och häll runt kycklingen. Salta och kör i ugn ca 15 min.
       
    5. Servera med ris och sallad till.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddhetta skapas av curry, kryddpeppar, chili och andra starka kryddor. Hit räknas även tydligt kryddiga fågelrätter, även om inte kryddningen skapar hetta i munnen. Kryddig mat ställer speciella krav på dryckesval.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss