Chicken Okra - kycklingpaj med okraBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Chicken Okra - kycklingpaj med okra

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 40 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 styck

      Kyckling (hel)
    • 1 dl

      Citronjuice
    • 1 msk

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 2 styck

      Gul lök
    • 1 msk

      Oregano
    • 2 burk

      Tomater (hela / burk)
    • 100 gram

      Fetaost
    • 10 styck

      Okra
    •  

      el. squash
  • Gör så här:
    1. Skär kycklingen i bitar och lägg i smord ugnsfast form. Häll över citronjuice. Låt helst vila i 30 minuter.

    2. Sätt ugnen på 175ºC.

    3. Ringla olivolja över kycklingen. Salta och peppra. Sätt in i ugnen tills den fått fin färg i cirka 30 minuter.

    4. Skala och finhacka vitlök och lök, samt oregano om färsk. Mosa tomaterna. Blanda ihop och smaksätt med salt och peppar. Tillsätt fetaosten i kuber.

    5. Lägg på tomatblandningen på kycklingen. Tillsätt okra eller skivad squash.

    6. Ställ tillbaka in i ugnen i ytterligare 30 minuter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

I denna grupp hittar vi främst syrliga kyckling- och kalkonrätter. Citron, apelsin, syrlig ost e.d. ger rätten dess karaktäristiska smak som t.ex. i Mandarinkyckling på avokadobädd. Syrligheten är påtaglig, men sällan utpräglad.  LÄS MER
Kockens tips!

Okra är en ljusgrön, mångfröig, avlång kapsel, cirka 8 cm lång. De omogna, köttiga frukterna kan ätas råa som grönsak, stekas i skivor och används som grönsak i soppor och stuvningar. Smaken är mild och angenäm, påminnande om squash, vilket kan ersätta okra i receptet.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Torsk med okra i grönpepparsås
Om oss