Chèvregratinerad fläskfilé med svenska äpplenBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Chèvregratinerad fläskfilé med svenska äpplen

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Fläskfilé
    • 4 styck

      Äpple
    • 200 gram

      Chèvre
    • 4 msk

      Olivolja
    • 0.50 kruka

      Basilika
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.
      Putsa fläskfilén fri från hinnor.
      Skär i smala skivor.
      Salta och peppra.
      Kärna ur äpplena och skär i tunna skivor.

    2. Häll ett tunt lager olivolja i ugnssäkra, helst portionsstora formar.
      Täck botten med äppelskivor.
      Lägg på fläskfilé.
      Toppa med skivad chèvre.
      Sätt in i ugnen i cirka 12 minuter.

    3. Ta ut och dekorera med basilikablad,
      Ringla gärna lite olja över före servering.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Alternativ

Kantarellbakad fläskfilé med vinbär

Kantarellbakad fläskfilé med vinbär

  • 30 min
  • 10 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

En fläskfilé eller t.ex. falukorv är neutrala i sin grundsmak och kombinerat med neutrala tillbehör som ris eller potatis blir anrättningen i sin helhet neutral, förutsatt att inte starka smaktillsatser som senap ingår. En gräddig sås till det  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss