Carina Brydlings pannkaka

Carina Brydlings pannkaka

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 styck

      Ägg
    • 1 tsk

      Salt
    • 1 msk

      Strösocker
    • 6 dl

      Standardmjölk
    • 1.50 dl

      Vetemjöl
    • 1 dl

      Grahamsmjöl
    • 3 msk

      Rapsolja (kallpressad)
    •  

      Matfett till stekning
    • Salttopping:
    • 4 styck

      Gulbeta
    • 200 gram

      Getost (chèvre)
    • 1 st liten

      Gul lök
    • 1 styck

      Citron
    • 1 msk

      Honung (flytande)
    •  

      Färska örtkryddor?
  • Gör så här:
    1. Knäck ägg i bunke och rör i salt, socker och cirka 1/3 av mjölken. Rör ner mjöl och vispa smeten klumpfri.

    2. Vispa ner resten av mjölken tillsammans med kallpressad rapsolja. Låt stå och svälla i ca 1-2 timmar (gärna längre).

    3. Värm upp panna på hög värme och stek pannkakor i lite rapsolja.

    4. Gör en dressing genom att blanda finrivet skal och saft av citron med honung och rapsolja.

    5. Dela gulbetorna grovt och vänd ihop dem med smulad getost, lök och dressing.

    6. Lägg upp pannkakorna, salta och peppra samt toppa med sallad och färska örter.

KOCK: Carina BrydlingCarina Brydling

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Lämpliga sallader/örter till garnering är t. ex. frissésallad, basilika, mangoldskott, timjan och/eller körvel.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Carina Brydlings kyckling
0 voting
Carina Brydlings wok
Om oss