Canton BeefBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Canton Beef

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 1 h 15 min )

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Ryggbiff
    • 2 msk

      Matfett till stekning
    • Marinad:
    • 1 styck

      Morot
    • 2 stjälk

      Stjälkselleri
    • 1 dl

      Ingefära (färskriven)
    • 1 msk

      Sesamolja
    • 1 tsk

      Bakpulver
    • 1 tsk

      Maizena
    • 1 tsk

      Teriyakisås
    • 1 tsk

      Worcestershiresås
    • 1 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Ketchup
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
  • Gör så här:
    1. Marinera: Skala, finhacka morot och selleri, samt skala och riv ingefära. Blanda med sesamolja, bakpulver, maizena, teriyaki- och worcestershiresås. Låt marinera i cirka 1 timme.

    2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

    3. Ta köttet ur marinaden. Skär det i 1/2-cm tjocka skivor och dela skivorna på mitten. Spar marinaden.

    4. Hetta upp matfett i en (wok-)panna och stek köttet hastigt på medelhög värme i max 1 minut på var sida.

    5. Sås: Häll på marinaden och sänk till medellåg värme. Låt stå och puttra i några minuter. Tillsätt ketchup och vatten och tag av pannan från plattan.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Passar till

Kokt ris - grundrecept

Kokt ris - grundrecept

  • 20 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. En klassiker är t.ex. den mustiga köttgrytan Boeuf bourguignon som är full av smaker. Marineringar brukar vara smakrika och vin i rätten gör sitt till smakrikedomen.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Shanghai beef

Shanghai beef

30 minMedel

Om oss