Cannelonni med Quorn-bitar, spenat och mascarpone

Cannelonni med Quorn-bitar, spenat och mascarpone

  • 0 voting
    0Recension
    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Lasagneplattor (färska)
    •  

      el. cannelonirör
    • 5 dl

      Ostsås (med grädde)
    • 2 dl

      Tomatsås (med grädde)
    • Fyllning:
    • 300 gram

      Quorn-bitar
    • 100 gram

      Spenatblad (färsk)
    • 200 gram

      Mascarpone
    •  

      Olivolja till stekning
    •  

      Salt & svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Förbered: Lättina quornbitarna.
      Se kommentar om lasagneplattor.
       
    2. Fyllning: Värm upp olja i stekpanna och fräs (lättstek) spenat och quorn i 5 min.
      Smaka av med salt och peppar.

      Tillsätt mascarpone, dra pannan åt sidan och låt anrättningen svalna.
       
    3. Gratinera: Sätt ugnen på 200°C. Täck botten av en ungsfast form med ostsås.

      Lägg fyllning på lasagneplattor och rulla ihop till rör (eller fyll färdiga rör).
      Lägg rören bredvid varandra i formen.
      Täck med resten av ostsåsen.

      Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.
       
    4. Servera med god tomatsås.

KOCK: C. PerelliC. Perelli

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt sötaktiga, sällan kraftigt söta. Sötman hittar man vanligtvis i såsen, men skapas ibland av söta ingredienser som mango. Ibland är sötman svag varvid rätten klassas som neutral eller så är anrätt  LÄS MER
Kockens tips!

Receptet anger färska lasagneplattor, vilket är svåra att få tag på. Däremot finns torkade i handeln vilka måste fuktas för att kunna rullas. Ett annat alternativ är att köpa färdiga stora rullar (torkade) - canneloni.
Fler quornrecept: Quornrecept

Kommentar
Om oss