Cannelloni med ricotta och spenat

Cannelloni med ricotta och spenat

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Cannelloni (Barilla)
    • 400 gram

      Tomatsås arrabiata (Barilla)
    •  

      Smör till form
    • Fyllning:
    • 300 gram

      Bladspenat (fryst)
    • 500 gram

      Ricotta
    • 2 krm

      Salt
    • Bechamel:
    • 6 dl

      Mjölk
    • 100 gram

      Smör
    • 2 msk

      Vetemjöl
    • 1 krm

      Muskot (riven)
    • 1 krm

      Peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 235ºC grillvärme.
    2. Tina och hacka spenat. Blanda spenat, ricotta och salt. Fyll en spritspåse med fyllningen.
    3. Smält smör, vispa ner mjöl. Tillsätt salt, peppar och muskot. Häll på mjölk i omgångar till önskad konsistens. Rör hela tiden så att det inte klumpar sig eller fastnar i botten.
    4. Fyll cannelloni-rören med fyllning, lägg i en smord form. Täck med béchamelsås och toppa med tomatsås. Ställ in i ugn cirka 20 minuter.

KOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pasta har neutral smak och är kryddning och tillbehör i övrigt milda har rätten neutral smak. Ofta ingår köttfärs och andra lätt smakrika ingredienser varför gränsen mot smakrik pastarätt är diffus. Kraftfull, smakrik anrättning mi  LÄS MER
Kockens tips!

Vill du servera som stubbar ska Cannellonin förkokas i cirka 6 minuter. Kyl därefter ner rören direkt i kallt vatten. Dela Cannellonin på tre delar, ställ dem i formen och spritsa fyllning i.

Använd béchamelsås gjord på hälften av mjölken. Häll över béchamelsåsen på de stående små stubbarna och avsluta med tomatsås. Ställ in i ugn på 235ºC grillvärme i cirka 10 minuter.
Kommentar
Om oss