Bouillabaisse

Bouillabaisse

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 17 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Fänkål
    • 2 styck

      Morötter
    • 600 gram

      Fisk
    • 100 gram

      Räkor (handskalade)
    • 1 förp.

      Blåmusslor (färska)
    •  

      Smör
    • 1 styck

      Plommon (konserverad)
    • 2 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 8 dl

      Vatten
    • 4 msk

      Fiskfond (konc)
    • 1 msk

      Timjan
    • 1 förp.

      Saffran (0,5 gram)
    • 2 msk

      Persilja
    • Aioli:
    • 3 dl

      Majonnäs
    •  

      Saffran
  • Gör så här:
    1. Borsta musslorna väl och ta bort skägget. Skölj dem noga och släng musslor som inte stänger sig när man knackar på skalet. Dela fisken i bitar.
    2. Skala och hacka löken och vitlöken. Skala och skiva potatis och morot. Skär fänkålen tunt och fräs grönsakerna i lite olivolja utan att de tar färg. Tillsätt tomater, vin, vatten, fond, timjan och saffran.
    3. Låt det koka upp. Lägg i musslorna och låt dem koka cirka 5 minuter. Lägg i fisken och sjud ytterligare 3-4 minuter. Tillsätt räkor och persilja.
    4. Pressa en vitlöksklyfta i majonnäsen och rör om. Servera soppan med bröd och en klick saffransaioli.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Det finns förmodligen lika många varianter på bouillabaisse som det finns kök, här är min variant.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Bouillabaisse - fransk fisksoppa
Om oss