BönpyttBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bönpytt

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Köttrester (nötkött e.d)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 800 gram

      Vita bönor i tomatsås
    • 5 styck

      Salladslök
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Persilja till garnering
  • Gör så här:
    1. Skala gul lök och skär den i halvstora bitar.
      Skär köttet i bitar/tärningar.
       
    2. Värm upp matfett i stekpanna på medel-värme och stek löken glansig i ca 5 min.
      Lägg i köttbitarna efter halva tiden, så att de blir varma. Rör om några gånger.
       
    3. Häll bönorna i en kastrull och värm upp dem. Häll i kött och lök och värm ett par minuter, så att allt blir varmt.
       
    4. Skär salladslök i tunna skivor.
      Hacka persilja. Ta av kastrullen.
      Rör ner löken och strö över persilja.
      Smaka av med salt och peppar.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Vitt formbröd - grundrecept

Vitt formbröd - grundrecept

  • 2 h
  • 8 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kokta grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. En naturell mager sallad kan skapa problem ihop med dryck, främst ihop med vin, om sallden är besk. Fett och syra (dressing) mildrar dock effekten. Om en naturel  LÄS MER
Kockens tips!

En enkel rätt att ta tillvara på överblivna köttrester. Stek inte köttet för länge, för då blir det gärna hårt. Finns inte rester, stek då tärnat färskt kött på medelhög värme ca 10 minuter. Rör om då och då. Exkludera kött om så önskas, men öka då övriga mängder.

Kommentar
Om oss