2 h 30 min
14 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Portioner
800 gram
Grytbitar (oxe)t.ex. högrev, nötbog
125 gram
Sidfläsk (färsk)150 gram
Champinjoner (färska)18 styck
Pärllök1 dl
Vatten till gryta3 dl
Rött vin till gryta3 msk
Konjak/brandy4 kvist
Timjan (färsk)1 msk
Citronjuice2 msk
Matfett till stekning2 tsk
ArrowrotSalt & peppar
1 styck
BaguetteKOCK: SpisaSpisa
Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu
ALT. TILLBEHÖR
Punkt 1-4 kan tillagas i förväg. Boef bourguignon kan lagas på många sätt. Detta recept är franskt. Timjan, persilja, och lagerblad samt vitlök är vanliga ingredienser, liksom tomatpuré och olika rotfrukter. Praktisk grytmat som tål uppvärmning nästa dag.