35 min
20 Ingredienser
Avancerat
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Portioner
1 styck
Gul lök1 klyfta
Vitlök1 tsk
Farinsocker320 gram
Blandfärs0.50 dl
Russin1 msk
Sambal oelekpasta1 msk
Ingefära (färskriven)2 dl
Mjölk2 styck
Ägg0.50 msk
Curry1 dl
Mandelspån1 msk
Rapsolja (neutral)Salt & svartpeppar
1.50 styck
Äpple3 styck
Tomater0.50 tsk
Kryddnejlika (mald)0.50 dl
Strösocker1 dl
Vinäger1 msk
Smör (rumsvarmt)Salt
Sätt ugnen på 175oC.
Babootie: Hacka lök och vitlök. Riv ingefära. Stek lök, vitlök och sambal oelek i lite rapsolja.
Tillsätt socker och stek tills blandningen är gyllenbrun. Blanda löken med färs och tillsätt ingefära, salt och russin. Fördela färsen i 4 små ugnsfasta formar.
Gör en äggstanning av mjölk, curry och ägg. Salta och peppra. Häll äggstanningen över färsen. Grädda i cirka 10 minuter.
Tag ut formarna och strö på flagad mandel, ställ in ytterligare 10 minuter eller tills färsen är genomgräddad.
Tomat och äppelröra: Skala och hacka äpple. Skala och hacka tomat. Finhacka lök och vitlök. Riv ingefära.
Lägg alla ingredienser utom smör i en kastrull och låt sjuda långsamt på medelvärme i cirka 30 minuter. Smaka eventuellt av med mer salt och runda av med lite smör i slutet.
KOCK: KocklandslagetKocklandslaget
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Babootie är en paj från Sydafrika.
Portionsvikten ganska låg. Passar väl som lättare måltid.