Kycklingbiffar med portvinssåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kycklingbiffar med portvinssås

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 18 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Kycklingfärs
    • 1 styck

      Gul lök (hackad)
    • 3 dl

      Mjölk
    • 0.50 dl

      Havregryn
    • 2 msk

      Potatismjöl
    • 1 msk

      Vetemjöl
    • 1 msk

      Salt
    • 1 tsk

      Svartpeppar (nymald)
    • 1 tsk

      Ingefära (mald)
    • 2 krm

      Muskot (riven)
    • 1 tsk

      Kryddnejlika (mald)
    •  

      Ströbröd
    •  

      Matfett till stekning
    • Sås:
    • 4 dl

      Portvin
    • 4 msk

      Kalvfond (konc)
    • 1 dl

      Blåbärssylt
    • 0.50 msk

      Matlagningsmjöl
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Färs: Skala och finhacka lök.
      Blanda färs med övriga ingredienser utom ströbröd till en slät smet. Variera kryddning enligt egen smak. Forma ovala portionsbiffar. Rulla dem i ströbröd.
      Sätt ugnen på 175ºC.
       
    2. Stek biffarna i panna i lite matfett på medelhög värme, tills de fått en fin gyllenbrun yta.
       
    3. Potatis: Skala och koka i lättsaltat vatten.
       
    4. Ungslaga: Lägg biffarna i en smord ugnsfast form och efterstek i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt dem sedan ligga och vila i några minuter innan servering.
       
    5. Sås: Häll portvin och fond i en kastrull. Reducera (koka ner) vätskan till halva mängden. Tillsätt blåbärssylt och lite matlagningsmjöl. Låt koka ett par minuter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Sötman i sötaktiga fågelrätter orsakas av söta tillbehör. Vanligtvis finns en söt sås med i rätten och som sötats med gelé, honung e.d. Tillbehören kan vara söta, som i en hallonsalsa. Oftast är såsen inte rent sö  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Portvinssås

Portvinssås

25 minEnkelt

0 voting
Ryggbiff med portvinssås
Om oss