Bavette Pescatrice

Bavette Pescatrice

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Bavette pasta (Barilla)
    • 450 gram

      Sejfilé
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Chilifrukt (torkad)
    • 1 krm

      el. kajennpepparpulver
    • 1.50 msk

      Tomatpuré
    • 3 dl

      Tomatsås arrabiata (Barilla)
    • 1 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 0.50 styck

      Citron
    • 1 msk

      Fiskfond (konc)
    • 3 dl

      Grädde
  • Gör så här:
    1. Skär fisken i 3x1 cm-stora bitar.
      Skala och finhacka vitlök.
      Riv halva citronskalet.
       
    2. Bryn vitlök och smulad peperoncini (torkad chilifrukt) på medelvärme i olivolja några minuter, tills vitlöken blir mjuk.
       
    3. Tillsätt tomatpuré och tomatsås. Häll på vin och pressa ner citronjuice. Låt alltsammans puttra i 5-7 minuter.
       
    4. Häll i fiskfond och grädde. Vispa runt och låt det småkoka i cirka 4 minuter.
       
    5. Lägg i fisken och koka i ytterligare cirka 2 minuter.
       
    6. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av pastan cirka 1.5 minut innan koktidens slut, men spar lite pastavatten och tillsätt det i såsen tillsammans med pastan.
       
    7. Vänd runt, koka upp och låt pastan lagas klart i såsen i cirka 1 minut.
       
    8. Garnera med lite rivet citronskal. 

KOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är sällan riktigt kryddheta. Indiska och andra risrätter är utomlands ofta kryddheta av chili, ingefära, curry eller dyligt, men vanligen mildare kryddat i det nordisk köket eftersom vi nordbor historiskt är lätt kryddaversiv  LÄS MER
Kockens tips!

Christian Campogiani: Det här är en rätt jag komponerat själv. Jag ville göra en pastarätt som är syrlig till smaken och som känns fräsch fast den är gjord på grädde.

Pescatrice betyder marulk som från början är en ingrediens i denna rätt. Eftersom den numera är rödlistad använder jag sej istället, som har en bra fasthet i köttet.

Till detta har jag använt en pasta som heter Bavette som liknar spaghetti men är tjockare och oval till formen.

Såsen och pastan gör sig utmärkt tillsammans och gör att pasta lägger sig perfekt i gommen, säger Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet, samt samarbetsparter till Barilla.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Bavette alla Puttanesca
Om oss