20 min
12 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Portioner
400 gram
Bavette pasta (Barilla)450 gram
Sejfilé0.50 dl
Olivolja3 klyfta
Vitlök1 styck
Chilifrukt (torkad)1 krm
el. kajennpepparpulver1.50 msk
Tomatpuré3 dl
Tomatsås arrabiata (Barilla)1 dl
Vitt vin (torrt)0.50 styck
Citron1 msk
Fiskfond (konc)3 dl
GräddeKOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Christian Campogiani: Det här är en rätt jag komponerat själv. Jag ville göra en pastarätt som är syrlig till smaken och som känns fräsch fast den är gjord på grädde.
Pescatrice betyder marulk som från början är en ingrediens i denna rätt. Eftersom den numera är rödlistad använder jag sej istället, som har en bra fasthet i köttet.
Till detta har jag använt en pasta som heter Bavette som liknar spaghetti men är tjockare och oval till formen.
Såsen och pastan gör sig utmärkt tillsammans och gör att pasta lägger sig perfekt i gommen, säger Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet, samt samarbetsparter till Barilla.