Balsamicoglaserad rådjursstek med wokade honungsgrönsaker

Balsamicoglaserad rådjursstek med wokade honungsgrönsaker

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 20 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Rådjursstek
    • 3 msk

      Balsamvinäger
    • 2 msk

      Honung (flytande)
    • 2 tsk

      Rosmarin (torkad)
    •  

      Salt & peppar
    • Grönsaker:
    • 6 styck

      Schalottenlök
    • 20 styck

      Grön sparris (färsk)
    • 2 styck

      Paprika (röd)
    • 1 styck

      Paprika (gul)
    • 2 msk

      Honung (flytande)
    • 1 tsk

      Timjan (torkad)
    •  

      Svartpeppar (nymald)
    • 2 msk

      Soja
    • Sås:
    • 1 dl

      Konjak/brandy
    • 3 dl

      Matlagningsgrädde
    • 2 msk

      Honung (flytande)
    • 4 msk

      Kantarellfond (konc)
    • 2 tsk

      Rosmarin (torkad)
    •  

      Vitpeppar (nymald)
    • 2 msk

      Soja
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Blanda vinäger, honung, rosmarin, salt och peppar i en skål. Gnugga in marinaden i steken och lägg i en ugnssäker form. Sätt i ugn 1-1,5 timme, till innertemperatur 57°C. Låt köttet vila i minst 10 minuter.

    3. Skala och halvera lök. Skär bort torr nederdel på sparrisen. Rensa och strimla paprika.

    4. Hetta upp lite matolja i en stekpanna och stek grönsakerna i omgångar på medelhög värme tills de tar färg men fortfarande är krispiga inuti. Lägg tillbaka alla grönsaker i pannan och stäng av värmen. Smaksätt med soja, honung, timjan och peppar.

    5. Häll konjak i en kastrull och låt koka på medellåg värme tills vätskan reducerats något.

    6. Tillsätt grädde, honung, fond och kryddor. Låt koka upp och smaka av med soja och sky från köttet.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Menysförslag

Mörk chokladpannacotta & jordgubbssalsa

Mörk chokladpannacotta & jordgubbssalsa

  • 40 min
  • 15 Ingredienser
  • Avancerat
Tonfiskceviche med mango (förrätt)

Tonfiskceviche med mango (förrätt)

  • 20 min
  • 13 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är oftast mager, smakrik mat. Till vilt serveras ofta söta tillbehör i form av gelé eller en söt sås. Är tillbehören inte söta klassas recepten som smakrika.  LÄS MER
Kommentar
Liknande Recipes
Om oss