Bakad potatis med skinkröra dijonBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bakad potatis med skinkröra dijon

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Bakpotatis
    • 4 msk

      Smör
    • Fyllning:
    • 3 dl

      Crème fraiche
    • 3 msk

      Senap (Dijon)
    • 2 msk

      Kapris
    • 200 gram

      Rökt skinka
  • Gör så här:
    1. Sätt på ugnen på 225°C.
      Borsta och skölj potatisen. Skala den inte.
      Picka några små hål med en gaffel.

    2. Lägg potatisen på ugnsgaller och baka den i cirka 1,5 timme eller längre. Känn med en sticka att den är klar.

    3. Hacka skinkan i småbitar blanda sedan alla fyllningsingredienser i en skål.

    4. Skär ett kryss i varje potatis och tryck till från kortsidorna så att de öppnar sig. Lägg i smörklick och häll på skinkröran.

      Alternativ: Ta ut all potatis med en sked, utan att förstöra skalet. Mosa potatisen och blanda med skinkröran. Lägg tillbaka.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Var ute i god tid för att baka potatis! Man kan börja baka en timme eller mer tidigare än tänkt. Potatisen förstörs inte. Fyra timmar i ugnen = OK! Är man sent ute kan man t.ex. micra. Aluminiumfolie förlänger baktid.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Bakad potatis med bacon

Bakad potatis med bacon

1 h 30 minEnkelt

0 voting
Bakad potatis med räkfyllning
Om oss