Axels ostpanerade abborrfavoritBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Axels ostpanerade abborrfavorit

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal portioner

    • 2 styck

      Abborre (hel, rensad)
    • 2 msk

      Vetemjöl
    •  

      Salt & peppar
    • 1 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Ströbröd
    • 1 dl

      Parmesan (nyriven)
    •  

      Smör
    • Tillbehör:
    • 0.40 kilo

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Rensa fisk. Skär ut filéerna. Riv ost.
      Vispa upp ägg med gaffel i en djup tallrik.
      Blanda ströbröd med riven hårdost på en annan tallrik. Blanda mjöl. salt och peppar.

    2. Skala och koka potatis.

    3. Klappa in mjöl, salt och peppar på filéerna. Vänd fisken i äggvispet och sedan i strö­brödsblandningen. Låt vila en stund.

    4. Stek filéerna i rikligt med smör på medellåg värme några minuter tills de fått en gyllenbrun färg.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Neutrala rätter saknar inte smak, men de har ingen tydlig enskild smak. Rätterna kan vara svåra att avskilja från andra smakgrupper. Avgörande är som regel att inte tillbehören har någon utpräglad smak. Fisken har som regel neutral, mild s  LÄS MER
Kockens tips!

Axel 12 år gillar inte fisk, förutom denna!

Kommentar
Om oss