THAICOS

THAICOS

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 300 gram

      Quorn-färs
    • 1 styck

      Chilifrukt
    • 1 msk

      Ingefära (färskriven)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Morot
    • 1 styck

      Mango
    • 1 styck

      Avokado
    • 3 huvud

      Hjärtsallat
    • 1 dl

      Jordnötter (torrostad)
    • 2 msk

      Matolja (neutral, ej oliv)
    • 0.50 dl

      Asiatisk fisksås
    • 0.50 dl

      Ketjap manis (soja)
    • Tillval:
    • 1 kruka

      Koriander (färsk)
    • 1 styck

      Citron
  • Gör så här:
    1. Förbered:
      Tina quornfärsen.
      Ansa och finhacka chilifrukt.
      Skala och riv ingefära, vitlök och morot.
      Finhacka eventuell koriander.
      Skala och tärna mango och avokado.
      Skölj sallat och dela på bladen.

      Lägg nötter, mango och avokado i separata skålar och salladsblad på tallrik el. fat.
       
    2. Färs: Hetta upp olja i en stor panna.
      Fräs chili, ingefära och vitlök hastigt utan de tar färg. Tillsätt quorn och morötter.
      Fräs ytterligare i 4-5 min på medelvärme.
       
    3. Tillsätt fisksås och soja och låt det koka in. Lägg i skål och garnera med koriander.
       
    4. Servera. Låt var och en fylla sallatsblad med färs, jordnötter, mango och avokado.

KOCK: LiselotteLiselotte

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kockens tips!

Asiatisk fisksås kan ersättas med ljus japansk soja, och hjärtsallaten (gemsallaten) med isbergssallat.

Fler quornrecept: Quornrecept

Kommentar
Om oss