Asiatisk kycklingsoppa med tofu och citrongräs

Asiatisk kycklingsoppa med tofu och citrongräs

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Kycklingklubba (Kronfågel)
    • 4 cm

      Ingefära
    • 2 styck

      Gul lök
    • 2 styck

      Morot
    • 5 styck

      Citrongräs
    • 2 styck

      Lime
    • 4 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 2 tsk

      Fisksås
    • 100 gram

      Tofu (sojaost)
    • 2 msk

      Soja
    • 1 tsk

      Sesamolja
    • 1 kruka

      Koriander (färsk)
  • Gör så här:
    1. Skala och skiva ingefära, lök och vitlök. Repa av blad på koriander. Krossa citrongräs.
    2. Fräs ingefära, citrongräs, lök, vitlök, korianderstjälkar och fisksås i en kastrull. Lägg i kycklingklubbor. Tillsätt soja och vatten så att det täcker. Koka 45 minuter till 1 timme beroende på storlek, köttet ska släppa lätt från benen.
    3. Plocka ur klubborna. Sila buljongen till en ny kastrull. Koka ner buljongen till 2/3 återstår.
    4. Skiva chili tunt. Skär morötter i skivor. Riv limeskal. Smaksätt soppan med chili, morötter, limeskal och lite limejuice.
    5. Plocka köttet från benen. Lägg i djupa skålar. Tärna tofu. Lägg i skålarna. Häll på buljongen. Toppa med sesamolja och korianderblad. Smaklig måltid!

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Snabb kycklingsoppa

Snabb kycklingsoppa

15 minEnkelt

Om oss