Äpplepaj med knäckigt täcke

Äpplepaj med knäckigt täcke

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Portioner

    • 5 styck

      Äpple (rött, syrligt)
    • 1 tsk

      Kanel (mald)
    • 100 gram

      Smör
    • 2.50 dl

      Vetemjöl
    • 2.50 dl

      Strösocker
    • 1 tsk

      Bakpulver
    • 1 tsk

      Vaniljsocker
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 1 styck

      Ägg
  • Gör så här:
    1. Smörj formen med lite av smöret, lägg i de skalade, skivade äpplena, strö över det mesta av kanelen.
    2. Smält smöret och låt svalna, blanda socker, mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker. Rör ner smöret och uppvispade ägg.
    3. Bred degen över äppelskivorna och platta till, pudra med lite av den sparade kanelen. Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter i 200 grader.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Receptet går utmärkt att dubbla och trippla. Fem gånger av ingredienserna räcker till två långpannor.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Knäck

Knäck

50 minEnkelt

0 voting
pernillas knäcke
Om oss