ApelsinkolaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Apelsinkola

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats(60st)

    • 100 gram

      Smör
    • 2 dl

      Vispgrädde
    • 3 dl

      Strösocker
    • 1 dl

      Sirap (ljus)
    • 1 tsk

      Vaniljsocker
    • 1 styck

      Apelsinskal
    •  

      Smörpapper
  • Gör så här:
    1. Smält smör i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vanilj.
       
    2. Koka utan lock tills simmig. Gör kulprov. Rör om regelbundet. Koktid ca 15 minuter i en vid kastrull och 30 min i en smal.
       

      Kulprov: Häll en droppe av smeten i iskallt vatten. Kan man rulla smeten med finger­topparna till en seg halvhård kula, så är kokningen klar.
       

    3. Riv apelsinskal och tillsätt i kolasmeten. Olja in en ugnsplåt.
       
    4. Häll upp smeten på plåten. Låt svalna. Skär eller klipp i bitar.
       
    5. Linda smörpapper eller annat papper runt halva kolabiten. Fäst med tunt snöre runt, om det skall vara extra fint. Förvaras kallt.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Kulprov: Häll en droppe av smeten i iskallt vatten. Kan man rulla smeten med finger­topparna till en seg halvhård kula, så är kokningen klar.

Kommentar
Om oss