Amis heta korv stroganoffBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Amis heta korv stroganoff

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 8 dl

      Fullkornsmakaroner
    • 400 gram

      Falukorv
    • 10 skiva

      Jalapeno inlagd (grön)
    • 3 dl

      Matlagningsgrädde
    • 2 msk

      Tomatpuré
    • 1 dl

      Tacosås - hot/stark
    •  

      Chilipulver
    •  

      Salt & svartpeppar
    •  

      Matfett till stekning
  • Gör så här:
    1. Koka makaroner i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackning.

    2. Ta av skinnet på korven och skiva i stavar. Stek på medelhög värme i stor panna, eller i gryta, med lite matfett till fin färg.

    3. Hacka jalapeno och tillsätt detta, liksom grädde, tomatpuré och tacosås. Rör om. Låt sjuda några minuter. Smaka av med chilipulver, salt och peppar.

    4. Lägg upp makaronerna och häll över stroganoffen.

KOCK: Ami HedbladAmi Hedblad

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

FLER STROGANOFFER

Att tänka på när du väljer passande dryck

Riktigt kryddiga, heta fläsk- och korvrätter är sällsynt i det svenska köket men mer vanligt i t.ex. det mexikanska. Den svenska maten kan vara kryddig, men sällan het och klassas vanligen då som smakrik. Chili är vanligaste kryddningen  LÄS MER
Kockens tips!

Smaka av med peppar, tacosås och jalapeno för att få fram rätt styrka. Tillsätt vid behov mer. Skivad gul lök kan tillsättas och stekas tillsammans med falukorven. Makaroner kan förslagsvis bytas ut till ris eller potatis.

Kommentar
Om oss