Almas rispuffstårta med jordgubbsbergBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Almas rispuffstårta med jordgubbsberg

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Antal portioner

    • Marängbotten:
    • 4 styck

      Ägg (vita)
    • 3 dl

      Strösocker
    • 3 dl

      Rispuffar (osockrade)
    • Fyllning:
    • 1 dl

      Grädde
    • 4 styck

      Ägg (gula)
    • 1 msk

      Vetemjöl
    • 125 gram

      Smör (kallt)
    • 1 styck

      Skal från citron
    • 0.50 liter

      Jordgubbar (färska)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 100°C.
      Vispa äggvitor och socker till fast skum.
      Vänd försiktigt ner rispuffarna i smeten.

    2. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Häll ut smeten till en jättemaräng med en topp.
      Grädda i ugnen i cirka 1 timme.

    3. Riv gult skal från citron. Blanda grädde med äggulor i en kastrull. Låt koka upp.
      Rör ner socker, mjöl, citronskal och smör.
      Låt svalna.

    4. Skiva jordgubbar.
      Ta ut marängen och låt svalna.
      Tryck ner toppen försiktigt med handen.
      Häll gräddsmeten över marängen.
      Toppa med jordgubbar till ett berg.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Almas kardemummakaka
0 voting
Almas rabarberlemonad

Almas rabarberlemonad

1 h 10 minEnkelt

Om oss