Ägg och sparrispaj

Ägg och sparrispaj

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 5 dl

      Vetemjöl
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 150 gram

      Smör
    • 1 styck

      Ägg
    • Fyllning:
    • 1 knippe

      Grön sparris (färsk)
    • 2.50 dl

      Crème fraiche
    • 100 gram

      Riven ost
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Hårdkoka 4 ägg till fyllningen, spola av och låt svalna.
    2. Blanda smör och mjöl i en bunke, tillsätt bitar av smöret och hacka ihop till en smulig deg. Tillsätt 1 ägg och blanda snabbt ihop till en deg, tryck ut i en pajform.
    3. Fördela ut sparris i pajskalet. Vispa ihop 3 ägg, crème fraiche, riven ost, salt och peppar. Slå på äggstanningen och fördela ut ägghalvor i pajen. Grädda mitt i ugnen i 175° i 30 minuter. Täck med bakplåtspapper om pajen börja bli mörk.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Servera med grillad eller varmrökt lax och en kall sås med klippt gräslök.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ägg- och sillsmörgås
Om oss