Recept - Innehållsförteckning

Sök recept via kategorier eller via sökmotorn.

 • Grillrecept

  Grillrecept

  Huvudrätter, såser, marinader och mycket mer för grillen.

 • Högtider

  Högtider

  Recept för årets högtider.

 • Fler teman

  Fler receptteman

  Specialkategorier inom recept.

Nya recept med bild

Visa fler nya recept

Dags för semlor!

Dags för semlor!

Fluffiga kardemummadoftande vetebullar fyllda med krämig mandelmassa och vispgrädde. Toppade med ett lock och florsocker.


Nuförtiden finns massa alternativ till dig som är allergisk. Semla utan mandel kan vara fylld med vaniljkräm, sylt eller varför inte en solrosmassa. Glutenfria alternativ finns i mängder av varianter.


Formen är inte heller helt given, det finns minisemlor, originalsemlor, semmeltårtor, wraps eller muffinssemlor. De underligaste jag hört talas om är nog baconsemla och chiasemla.
 

Recept på semlor
Mellofeber

Mellofeber

Nu är den här... den årliga musiktävlingen som drar fram över landet som en influensa. Drabbas man så är man fast i sju veckor!


Vi får ofta frågan "vad ska man käka till mello?". En supersvår fråga faktiskt, det finns ju fanatiker som får panik av minsta servettprassel under tävlingen och det finns oss andra som gärna tittar men kanske har tv:n som bakgrundsljud under kvällen.


Så det första du får berätta är om du vill ha käkat klart innan sändningen eller om du kan tänka dig att plocka med en läcker middag samtidigt som du kollar mello. Själv kommer jag inför Göteborgstävlingen bjuda på läckra tapas.


Recept på tapas
Det är nu du ska äta Skrei

Det är nu du ska äta Skrei

Skrei är en riktig delikatess med fast vitt kött. Mellan januari och till april ska du hålla utkik i fiskdisken efter de norska godingarna.


År efter år vandrar torsken från Barents hav ner till nord-norska kusten för att leka. Fiskarna simmar gemon kalla klara vatten och hårda strömmar och resultatet blir rejäla muskler. När torsken är framme, kallas den för skrei.


Hållbart

Fisket av Skrei är noga kontrollerat. Du ska hålla utkik efter ett sigill på ryggfenan, då kan du vara säker på att allt är okej och att fisken har ett spårbart ursprung. WWF ger grönt ljus, MSC (Marine Stewardship Council) och KRAV har miljöcertifierat fisket.


Recept med Skrei Norsk Fisk

Matlexikon & ordbok

Över 20.000 ord inom mat & dryck.

Matskolan

Bli en bättre kock -
små skolor inom mat.

Dryckesguiden

Matchande vin & öl till maten. Testa dryckesguiden

Matchande vin & öl till maten

Annonser