Gondolens Egg Nogg

Gondolens Egg Nogg

En varm äggtoddy är alltid en välkommen drink att värma sig med efter en kall vinterdag. Här är Stockholmsrestaurangen Gondolens förslag.  

  • 1 voting
    1Recension
    • 9 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 2 cl

      Ägglikör
    • 8 cl

      Mjölk
    • 2 cl

      Vispgrädde
    • 1 tsk

      Muscovadosocker
    •  

      Farinsocker (brun)
    •  

      Barsked (lång sked)
    •  

      Muskot (riven)
    • 4 cl

      Jamaicarom
    •  

      eller
    • Tillbehör:
  • Gör så här:
    1. Värm mjölk i en kastrull, koka inte.

    2. Rör ned ingredienserna.
      Häll upp i värmetåligt glas.

    3. Riv muskot på toppen.

KOCK: Gondolen / SpisaGondolen / Spisa

Uppdragsgivare:www.gondolen.sewww.gondolen.se

Kockens tips!

En "toddy" är vanligtvis en varm drink innehållande vatten eller mjölk, citronsaft, socker, cognac/rom/whisky eller portvin/vin/fruktsaft. Äggtoddy (egg nogg) dessutom med äggulor. M.a.o. ägglikören kan bytas ut mot lite uppvispad äggula i botten.

Kommentar
Om oss