Bloody MaryBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bloody Mary

Denna "återställare" efter en arbetssam lördagskväll har tillverkats på Upper-Bar i Clarion Hotel, Stockholm. Till darrhänta passar ett lågt glas, annars väljer man ett högt.

  • 0 voting
    0Recension
    • 11 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 6 cl

      Vodka (okryddat)
    • 2 stänk

      Worcestershiresås
    • 4 droppe

      Tabascosås
    • 1.50 dl

      Tomatjuice
    •  

      Sellerisalt
    •  

      Svartpeppar
    •  

      Iskuber
    • 1 stjälk

      Stjälkselleri
    •  

      Highballglas
    • Tillbehör:
    • 1 klyfta

      Citron
    • 1.50 cl

      Citronjuice
  • Gör så här:
    1. Häll is i ett stort rocksglas eller higballglas.

    2. Krydda försiktigt i en shaker med peppar, sellerisalt, tabasco och worchestershiresås.

    3. Häll vodka och några isbitar i shakern.
      Tillsätt citronsaft och tomatjuice. Rör om.

    4. Häll bort isen i cocktailglasen.
      Sila upp drinken.

    5. Garnera med selleristjälk och citronklyfta och ev. med en cocktaltomat samt oliv.
      Servera med salt- och pepparkvarn bredvid.

KOCK: Clarion, SpisaClarion, Spisa

Uppdragsgivare:www.clarionstockholm.comwww.clarionstockholm.com

Kockens tips!

Bloody Mary är bland festexperter en klassisk återställardrink, efter en "arbetssam" lördags­kväll. Vanlig brunchdrinki USA tillsammans med Egg Benedict (jfr recept). Riven pepparrot är en alternativ kryddning, som numera är populär i USA.

Drinken skapades 1921 av Fernand Petiot på Harry´s New York Bar i Paris och namngavs efter Mary Pickford. 

Kommentar
Om oss