1 h
17 Ingredienser
Avancerat
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
500 gram
Vitfisk (filé)300 gram
Räkor (oskalade)2 styck
Bifftomater1 styck
Purjolök2 klyfta
VitlökMatfett till stekning
1 förp.
Saffran1 tsk
Fänkålsfrön (hela)2 msk
Vetemjöl1.50 liter
Vatten till soppa3 msk
Fiskfond (konc)el. buljongtärning
1.50 dl
Grädde (matlagnings-)1 styck
Lime (el. citron)Salt & peppar
Kryddgrönt
Vitt matbröd
KOCK: SpisaSpisa
Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu
Fisksoppa med saffran kan lagas med filéer från flertalet sorters vit fisk t.ex. gös, kolja, torsk, sej eller t.ex. nya importerade sorter som pangastus från Vietnam. Dock ej strömming eller sill. Även djupfryst fisk kan användas.