Lägg till ingredienser

Tapasportioner: 4

Formbröd (skivat)

2,0 

styck

Vatten

1,0 

dl

Gul lök

0,5 

styck

Ägg

1,0 

styck

Citron

1,0 

styck

Blandfärs

250,0 

gram

Persilja (finhackad)

1,5 

msk

Körsbärstomater (burk)

250,0 

gram

Buljongtärning

1,0 

styck

Strösocker

 

 

Paprika (röd)

0,5 

styck

Vitlök

4,0 

klyftor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 0 gram)

Ingredienser

Formbröd (skivat) 2,0 styck  

Vatten 1,0 dl  

Gul lök 0,5 styck  

Ägg 1,0 styck  

Citron 1,0 styck  

Blandfärs 250,0 gram  

Persilja (finhackad) 1,5 msk  

Körsbärstomater (burk) 250,0 gram  

Buljongtärning 1,0 styck  

Strösocker  

Paprika (röd) 0,5 styck  

Vitlök 4,0 klyftor  

Tillagning (30 min )

  1. Skölj citronen noga, riv av skalet och pressa ur saften. Blanda ströbröd, vatten, citron, persilja, salt, peppar, hälften av vitlöken och färs.
  2. Fräs resten av vitlöken, paprika och lök. Späd med tomatkross, buljong och kryddor. Koka upp och låt puttra på låg värme.
  3. Forma färsen till runda bollar/ frikadeller som läggs i tomatsåsen. Låt puttra under lock och vänd dem försiktigt så att alla delar får färg.  

Fler recept inom Mellotapas

Liknande recept som Albondigas

Annonser