Albondigas

Albondigas

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Tapasportioner

    • 2 styck

      Formbröd (skivat)
    • 1 dl

      Vatten
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      Ägg
    • 1 styck

      Citron
    • 250 gram

      Blandfärs
    • 1.50 msk

      Persilja (finhackad)
    • 250 gram

      Körsbärstomater (burk)
    • 1 styck

      Buljongtärning
    •  

      Strösocker
    • 0.50 styck

      Paprika (röd)
    • 4 klyfta

      Vitlök
  • Gör så här:
    1. Skölj citronen noga, riv av skalet och pressa ur saften. Blanda ströbröd, vatten, citron, persilja, salt, peppar, hälften av vitlöken och färs.
    2. Fräs resten av vitlöken, paprika och lök. Späd med tomatkross, buljong och kryddor. Koka upp och låt puttra på låg värme.
    3. Forma färsen till runda bollar/ frikadeller som läggs i tomatsåsen. Låt puttra under lock och vänd dem försiktigt så att alla delar får färg.  

KOCK: Kristin JohanssonKristin Johansson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss