Fröknäckebröd

Foto: Michael Krantz

Fröknäckebröd

Lägg till ingredienser

plåt: 1

Majsmjöl

2.0 

dl

Solrosfrön

0.5 

dl

Sesamfrö

0.5 

dl

Pumpakärnor

0.5 

dl

Linfrön (hela)

0.5 

dl

Vatten

2.0 

dl

Flingsalt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 1 gram)

Ingredienser

Majsmjöl 2.0 dl  

Solrosfrön 0.5 dl  

Sesamfrö 0.5 dl  

Pumpakärnor 0.5 dl  

Linfrön (hela) 0.5 dl  

Vatten 2.0 dl  

Flingsalt  

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Blanda alla ingredienser och häll över kokande vatten. Bred ut tunt på bakplåtspapper, strö över flingsalt och sporra till lagom bitar eller bryt i ojämna bitar när det är gräddat.
  2. Grädda cirka en timma i 150 grader. Knäckebrödet ska vara riktigt hårt när det är klart.
  3. Har man varmluftsugn kan man ju köra flera plåtar åt gången, då är det bara öka på mängden ingredienser.

Kockens kommentar

För att få knäckebrödet riktigt tunt kan man hälla smeten på ett bakplåtspapper och täcka med plastfolie, då är det lättare att kavla ut. Tänk på att inte trycka sönder alla fröer med kaveln, var lätt på handen.

Fler recept inom Midsommar

Liknande recept som Fröknäckebröd

Annonser