Cheddarburgare med gurkmajonnäs och pepparketchup

Cheddarburgare med gurkmajonnäs och pepparketchup

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Kycklingburgare BBQ (Kronfågel)
    • 1 krm

      Ancho chilipulver
    • 1 krm

      Spiskummin (mald)
    •  

      Matolja
    • 100 gram

      Cheddarost
    • 4 blad

      Grönsallad
    • 1 styck

      Bifftomater
    • 4 styck

      Hamburgerbröd
    • 1 dl

      Majonnäs
    • 0.50 dl

      Inlagd gurka
    •  

      Salt & peppar
    • 1 dl

      Ketchup
  • Gör så här:
    1. Tänd grillen i god tid så att du får bra glöd. Salta, krydda, olja och grilla burgarna på den sidan som du har kol under så att den får fina grillränder ca 2 min på varje sida. Lägg på osten och flytta sedan till den sidan utan kol under och låt vila ca 2 min. Sätt då gärna på locket. Kolla gärna med termometer, skall vara 70°.
    2. Blanda majonnäs med gurkan och smaka av med salt och peppar. Blanda svartpeppar med ketchup och smaka av. Grilla även brödet snabbt och bygg din burgare med sallad, tomat och dressing.

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Kockens tips!

När du ska fylla grillen med kol så fyll bara halva grillen så att du kan ha en del utan kol under gallret. Klotgrill är att rekommendera. Använd helst inte tändvätska, tändgaffel eller tändrör är bättre och miljövänligare.
Kommentar
Om oss