Cheddarburgare med gurkmajonnäs och pepparketchup

Cheddarburgare med gurkmajonnäs och pepparketchup

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingburgare BBQ (Kronfågel)

4,0 

styck

Ancho chilipulver

1,0 

krm

Spiskummin (mald)

1,0 

krm

Matolja

 

 

Cheddarost

100,0 

gram

Grönsallad

4,0 

blad

Bifftomater

1,0 

styck

Hamburgerbröd

4,0 

styck

Majonnäs

1,0 

dl

Inlagd gurka

0,5 

dl

Salt & peppar

 

 

Ketchup

1,0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 0 gram)

Ingredienser

Kycklingburgare BBQ (Kronfågel) 4,0 styck  

Ancho chilipulver 1,0 krm  

Spiskummin (mald) 1,0 krm  

Matolja  

Cheddarost 100,0 gram  

Grönsallad 4,0 blad  

Bifftomater 1,0 styck  

Hamburgerbröd 4,0 styck  

Majonnäs 1,0 dl  

Inlagd gurka 0,5 dl  

Salt & peppar  

Ketchup 1,0 dl  

Kock: Kronfågel

Uppdragsgivare: Kronfågel

Tillagning (50 min )

  1. Tänd grillen i god tid så att du får bra glöd. Salta, krydda, olja och grilla burgarna på den sidan som du har kol under så att den får fina grillränder ca 2 min på varje sida. Lägg på osten och flytta sedan till den sidan utan kol under och låt vila ca 2 min. Sätt då gärna på locket. Kolla gärna med termometer, skall vara 70°.
  2. Blanda majonnäs med gurkan och smaka av med salt och peppar. Blanda svartpeppar med ketchup och smaka av. Grilla även brödet snabbt och bygg din burgare med sallad, tomat och dressing.

Kockens kommentar

När du ska fylla grillen med kol så fyll bara halva grillen så att du kan ha en del utan kol under gallret. Klotgrill är att rekommendera. Använd helst inte tändvätska, tändgaffel eller tändrör är bättre och miljövänligare.

Fler recept inom Kyckling i panna

Liknande recept som Cheddarburgare med gurkmajonnäs och pepparketchup

Annonser