Wokad kyckling med nudlar

Wokad kyckling med nudlar

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 17 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Kycklinglårfilé (Kronfågel)
    • 2 styck

      Rödlök
    • 4 dl

      Vitkål (strimlad)
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 2 styck

      Morot
    • 1 styck

      Broccoli
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 50 gram

      Sockerärter
    • 3 msk

      Sweet chilisås
    • 3 msk

      Soja
    • 1 tsk

      Currypasta (röd)
    • 2 msk

      Sesamolja
    • 1 styck

      Lime
    • 1 msk

      Sesamfrö
    • 300 gram

      Nudlar
    • 2 msk

      Matolja till stekning
    •  

      Basilika (thai basilika)
  • Gör så här:
    1. Skär kyckling i strimlor. Skala och skiva rödlök, vitlök och morot. Strimla vitkål och paprika. Skär broccoli i buketter. Dela sockerärter.
    2. Koka nudlar mjuka cirka 2 minuter. Kyl av i isvatten. Sila av.
    3. Hetta upp en wokpanna eller stekpanna. Tillsätt olja. Stek kycklingen cirka 5 minuter.
    4. Tillsätt grönsakerna: Börja med broccoli. Stek cirka 2 minuter till. Sedan lök, paprika, kål etc. Avsluta med vitlöken.
    5. Tillsätt curry. Sedan soja, sweet chili och sesamolja. Stek ytterligare 1 minut. Vänd i nudlarna. Toppa med sesamfrön och färska örter. Smaklig måltid!

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Wokade nudlar (friluftsmat)
Om oss