Chokladvåffla med bärkesella och lönnsirap

Chokladvåffla med bärkesella och lönnsirap

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 125 gram

      Smör
    • 2 dl

      Mjölk
    • 4 dl

      Vetemjöl
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 tsk

      Bakpulver
    • 2 dl

      Vatten (kallt)
    • 1 msk

      Kakaopulver
    • 3 dl

      Kesella gourmet
    • 2 dl

      Blandade bär
    • 2 msk

      Lönnsirap
    •  

      Mörk choklad
  • Gör så här:
    1. Smält smör. Låt det svalna. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ihop med iskallt vatten, ägg, mjölk och smör.

    2. Blanda bär och kesella. Smaksätt med lönnsirap.

    3. Grädda våfflor. Servera med bärkesellan. Hyvla gärna över lite choklad.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Chokladiga bakverk t.ex. kladdkaka är som regel uppskattade efterrätter. Rätterna är kaloririka och mäktiga varför små portioner ofta är till fördel. Passar bäst efter lättare huvudrätter.  LÄS MER
Kommentar
Om oss