Bräserade kycklingdelar i ostronsås (feng zhua)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Bräserade kycklingdelar i ostronsås (feng zhua)

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingdelar (med ben)

600,0 

gram

Matolja

1,0 

msk

Ingefära (färsk)

4,0 

cm

Vitlök

3,0 

klyftor

Chilifrukt

1,0 

styck

Sesamolja

1,0 

tsk

Ostronsås

1,0 

dl

Sesamfrö

1,0 

msk

Vatten

0,5 

liter

Koriander (färsk)

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 256 gram)

Ingredienser

Kycklingdelar (med ben) 600,0 gram  

Matolja 1,0 msk  

Ingefära (färsk) 4,0 cm  

Vitlök 3,0 klyftor  

Chilifrukt 1,0 styck  

Sesamolja 1,0 tsk  

Ostronsås 1,0 dl  

Sesamfrö 1,0 msk  

Vatten 0,5 liter  

Koriander (färsk)  

Kock: Magnus

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (40 min )

  1. Skala och strimla ingefära och vitlök. Skiva halva chili. Torka av kycklingdelar. Bryn kycklingen till fin färg i en het stek- eller wokpanna i olja.

  2. Fräs ingefära och vitlök tillsammans med kycklingen. Lägg i skivade chilin. Slå på ostronsås, sesamolja och vatten så det precis täcker. Lägg på ett lock. Bräsera (sjud) i cirka 30 minuter.

  3. Tag av locket. Låt vätskan koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i skålar. Garnera med resten av chilin, koriander och sesamfrön.

Kockens kommentar

Originalreceptet är på kycklingfötter, men det är inte jättemycket mat på dem och det kan vara lite krångligt att få tag på så jag la till lite andra detaljer också. Servera med lite nykokt jasminris.

Fler recept inom Kyckling i panna

Liknande recept som Bräserade kycklingdelar i ostronsås (feng zhua)

Annonser