Tomatbräserad fläskfilé

Tomatbräserad fläskfilé

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Fläskfilé
    • 1 burk

      Krossade tomater
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 msk

      Olivolja
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2 dl

      Kalvbuljong
    •  

      el. vatten+konc kalvfond
    • 4 styck

      Tomater
    •  

      Salt
    •  

      Strösocker
    • 2 styck

      Aubergine
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 80°C. Dela tomater. Krydda med salt och socker. Lägg på en plåt. Ställ in i ugnen cirka 2 timmar.

    2. Tag ut tomaterna. Höj temperaturen till 200°C. Skär aubergine i kvartar. Ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar. Lägg på en plåt. Baka i ugnen cirka 25 minuter.

    3. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja. Slå på tomat och kalvbuljong. Låt koka ihop något.

    4. Bryn fläskfilé runt om i olivolja. Slå på tomatsåsen. Lägg på ett lock. Koka på låg temperatur till 70°C innertemperatur.

    5. Tag upp köttet. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera med övriga tillbehör.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är oftast smakrika. En salt köttbit t.ex. kassler eller rimmad fläsklägg kombineras gärna med smakrika tillbehör som senap, äppelmos o.d. Kött och tillbehör är oftare kraftfulla än magra, men kan vara magert vi  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Parmalindad fläskfilé
0 voting
Fläskfilé Oscar

Fläskfilé Oscar

40 minEnkelt

Om oss