Fläskfilé med nudlar, kokosmjölk och chili

Fläskfilé med nudlar, kokosmjölk och chili

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Fläskfilé
    • 200 gram

      Minimajs
    • 0.50 styck

      Purjolök
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 1 styck

      Lime
    • 4 dl

      Kokosmjölk
    • 4 dl

      Grönsaksbuljong
    •  

      el. vatten+konc grönsaksfond
    • 120 gram

      Glasnudlar
  • Gör så här:
    1. Tärna chili. Strimla purjolök. Riv skal på lime och pressa juicen.

    2. Koka upp alla ingredienser utom nudlar, purjolök och fläskfilé. Lägg i fläskfilé. Sjud sakta tills den är klar (70°C).

    3. Tag upp fläskfilén. Smaka upp om buljongen behöver salt, peppar eller lite mer chili. Lägg i nudlar och purjolöken. Låt stå i 5-10 minuter.

    4. Tranchera (skär upp) fläskfilén. Servera med nudlarna.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Skandinaviska fläsk- och korvrätter är sällan kryddheta även om de kan vara kryddiga. De är vanligtvis smakrika. Kryddheta rätter hittar vi främst i det mexikanska köket när chili och tabasco dominerar anrättningen. Även indisk och   LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss