Stekt Skrei med rödvinssås

Stekt Skrei med rödvinssås

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Skrei (Torskfilé)
    • 2 tsk

      Salt
    • 0.50 tsk

      Peppar
    • 1 msk

      Matolja till stekning
    • 1 msk

      Smör till stekning
    • 1 styck

      Schalottenlök
    • 1 dl

      Rödvin
    • 100 gram

      Smör
    •  

      Salt & peppar
    • 250 gram

      Champinjoner
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 180°C. Skrapa skreiskinn rent från fjäll. Skär skreien i fina portionsbitar. Salta och peppra. Låt ligga medan såsen tillagas.
    2. Skala och finhacka schalottenlök. Koka schalottenlöken och rödvin utan lock tills det bara är drygt 1 msk vätska kvar. Skär smöret i tärningar. Rör i tärningarna en efter en. Såsen får inte koka medan smöret rörs i eftersom den då kan skära sig. Smaka av med salt och peppar. Håll varm.
    3. Bryn skreibitarna i en stekpanna med skinnsidan nedåt i olja och smör. Lägg skreien på bakplåtspapper på en plåt med skinnsidan uppåt. Efterstek mitt i ugnen tills den är precis genomstekt, cirka 6 minuter.
    4. Rensa svamp. Stek i smör. Salta och peppra. Servera fisken med såsen, stekt svamp och råstekt potatis.

KOCK: norskfisk.senorskfisk.se

Uppdragsgivare:www.norskfisk.sewww.norskfisk.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kockens tips!

En fin bit skrei och en god rödvinssås, mer behövs inte för att njuta lite extra.

Använd digitaltermometer om du känner dig osäker. Vid 52°C är fisken klar.
Kommentar
Om oss