Stekt Skrei med ägg och kapris

Stekt Skrei med ägg och kapris

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Skrei (Torskfilé)
    • 1 msk

      Salt
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 msk

      Smör
    •  

      Solrosolja
    • 2 styck

      Ägg
    • 100 gram

      Räkor (rensade)
    •  

      Pepparrot
    • 1 styck

      Schalottenlök
    • 3 msk

      Kapris
    • 2.50 tsk

      Citronjuice
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skär fisk i portionsbitar. Strö över salt. Låt dra i 7 minuter.
    2. Koka ägg 5 minuter. Skala räkor. Skala och skär ägg i klyftor. Skala och finhacka vitlök.
    3. Skala och hacka schalottenlök. Bryn smör och schalottenlöken lätt. Tillsätt kapris. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
    4. Skölj av och torka fisken. Värm solrosolja i én stekpanna. Lägg i fisken. Stek tills den är nästan genomstekt, 6-7 minuter. Först då vänder du fisken och steker den 1-2 minuter på den andra sidan. Tillsätt smör och vitlök i stekpannan mot slutet av stektiden. Ös smöret försiktigt över fisken.
    5. Servera fisken med räkor, ägg och kaprissmöret. Avsluta med att strö över riven pepparrot.

KOCK: norskfisk.senorskfisk.se

Uppdragsgivare:www.norskfisk.sewww.norskfisk.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika fiskrätter har flera tydliga grundsmaker och kan innehålla speciellt smakrika tillbehör vilket ger smakrikedom. Kraftfull blir rätten t.ex. om den består av fet fisk och kaloririka tillbehör. Hasselsmörbakad laxfilé är en ganska kraftfull rätt med sammansatt smakupplevelse och ett typiskt r  LÄS MER
Kockens tips!

Den här skreirätten är inte bara god och lätt att laga. Den blir också vacker på tallriken. Smaklig måltid!
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Stekt forell med kapris
Om oss