Sillbullar med korintsås

Sillbullar med korintsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min( + 24 h )

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Salt sill (urvattnad)
    • 4 styck

      Potatis
    • 2 dl

      Köttrester
    • 0.50 dl

      Ströbröd
    • 1 dl

      Mjölk
    • 2 msk

      Smör till stekning
    • 0.75 dl

      Korinter
    • 4 dl

      Fiskbuljong
    •  

      el. vatten + konc. fond
    • 1 msk

      Smör
    • 2 msk

      Vetemjöl
    • 2 msk

      Sirap
    • 0.50 msk

      Ättika
  • Gör så här:
    1. Salta ur sillen genom att lägga den i vatten över natten.

    2. Skala och koka potatis. Låt svalna. Mal sill, potatis och kött i köttkvarn eller mixa i matberedare.

    3. Blanda mjölk och ströbröd. Låt stå en stund för att svälla. Tillsätt ströbrödet till färsen. Forma till biffar som vänds i ströbröd. Stek i smör till fin yta.

    4. Koka korinter i buljong. Smölt smör i en annan kastrull. Slå på mjöl. Låt det fräsa i ett par minuter. Slå på korintbuljongen. Smaka av med salt, sirap och ättika. Servara med kokt potatis.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kockens tips!

I Bohuslän är denna rätt poppis.

Kommentar
Om oss