Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Lamm (grytbitar)

700,0 

gram

Koriander (mald/stött)

1,0 

msk

Mynta (torkad)

1,0 

msk

Vitlök

2,0 

klyftor

Apelsinjuice

5,0 

msk

Olivolja

0,5 

dl

Spiskummin (mald)

1,0 

msk

Gul lök

1,0 

styck

Torkade aprikoser

150,0 

gram

Dadlar (utan kärnor)

50,0 

gram

Köttbuljong

6,0 

dl

el. vatten + konc. fond

 

 

Sesamfrö

2,0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 257 gram)

Ingredienser

Lamm (grytbitar) 700,0 gram  

Koriander (mald/stött) 1,0 msk  

Mynta (torkad) 1,0 msk  

Vitlök 2,0 klyftor  

Apelsinjuice 5,0 msk  

Olivolja 0,5 dl  

Spiskummin (mald) 1,0 msk  

Gul lök 1,0 styck  

Torkade aprikoser 150,0 gram  

Dadlar (utan kärnor) 50,0 gram  

Köttbuljong 6,0 dl  

el. vatten + konc. fond  

Sesamfrö 2,0 msk  

Kock: Magnus

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (1 tim 30 min + 24 tim )

  1. Blanda lammkött med apelsinjuice och örter. Marinera över nattten.

  2. Blötlägg aprikoser i vatten som precis täcker. Skala och skiva lök.

  3. Tag upp lammet men spar marinaden. Hetta upp en stekpanna. Bryn lammet i olja. Lägg över i en gryta. Stek löken. Lägg i grytan.

  4. Tillsätt marinaden, vattnet från aprikoserna, aprikoserna, dadlar och buljong. Koka sakta på låg värme under lock i cirka 1 timme tills lammet börjar kännas klart. Ta av locket mot slutet av koktiden så att en del av vätskan kokar bort och såsen tjocknar.

  5. Koka gärna lite saffransris att servera till. Strö över sesamfrön. Servera.

Kockens kommentar

Denna lammrätt hittar man i Tunisien.

Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta

Liknande recept som Sikbadj

Annonser