Hummersallad med brynt hummersmör, löjrom och hasselnöt

Hummersallad med brynt hummersmör, löjrom och hasselnöt

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 11 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 styck

      Hummer (kokt)
    • 0.50 styck

      Gurka
    • 1 styck

      Citron
    • 12 styck

      Hasselnötter
    • 100 gram

      Smör
    • 2 dl

      Vatten
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      Morot
    • 1 tsk

      Tomatpuré
    • 150 gram

      Löjrom
    •  

      Blandsallat
  • Gör så här:
    1. Börja med att skala hummer. Krossa skalen. Skala lök och morot. Hacka det fint.

    2. Smält smör i en kastrull och låt det brynas. Lägg i lök, morot, tomatpuré och hummerskal. Slå på vatten. Koka upp. Koka sakta i cirka 15 minuter.

    3. Sätt ugnen på 200°C.

    4. Tärna gurka. Blanda med lite salt. Riv citronskal. Blanda med gurka.

    5. Lägg hasselnötter på en plåt. Rosta i ugnen cirka 8 minuter.

    6. Sila hummerfonden ner i en kastrull. Koka tills vattnen kokat bort. Tag åt sidan.

    7. Fördela hummerköttet på tallrikar. Lägg på gurka, fina salladsblad, hasselnötter och löjrom.

    8. Värm det brynta hummersmöret. Pressa i citron. Smaka av med salt och peppar. Slå det över hummern. Ät genast.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Skaldjur förekommer ofta som del av en smakrik rätt, eller så är tillbehören smakrika. Smakrikedomen är ofta stor, salt, surt, sött och kryddigt huller om buller. Så snart många smaker finns representerade i maträtten, blir   LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss