Hård chokladknäck med havssalt

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Hård chokladknäck med havssalt

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 25

Grädde

300,0 

gram

Sirap (ljus)

400,0 

gram

Strösocker

225,0 

gram

Smör (osaltat)

50,0 

gram

Kakaopulver

3,0 

msk

Havssalt

1,5 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 40 gram)

Ingredienser

Grädde 300,0 gram  

Sirap (ljus) 400,0 gram  

Strösocker 225,0 gram  

Smör (osaltat) 50,0 gram  

Kakaopulver 3,0 msk  

Havssalt 1,5 msk  

Kock: Magnus

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (40 min )

  1. Lägg alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka till 122°C.

  2. Lägg bakplåtspapper i botten på en form cirka 15x20 cm. Slå i knäcksmeten. Låt den stelna.

  3. Krossa knäcken med något du inte är rädd om, en hammare eller dyl. Ät försiktigt.

Kockens kommentar

Har du ingen termometer går det utmärkt att göra ett kulprov: Släpp ner lite knäck i kallt vatten och blir det en hård kula är den färdigkokt.

Fler recept inom Julgodis

Liknande recept som Hård chokladknäck med havssalt

Annonser