Kladdkakemuffins med apelsintoppingBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kladdkakemuffins med apelsintopping

  • 1 voting
    1Recension
    • 25 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    25 Antal muffins

    • 4 styck

      Ägg
    • 6 dl

      Strösocker
    • 5 msk

      Kakaopulver
    • 200 gram

      Smör
    • 1 krm

      Salt
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 4 dl

      Florsocker
    • 2 styck

      Äggula
    • 120 gram

      Färskost
    • 1 styck

      Apelsin
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 180°C.

    2. Smält smör på spisen. Rör ihop alla torra ingredienser. Vispa ihop ägg och socker. Rör ner smör. Sedan de torra ingredienserna.

    3. Spritsa upp i muffinsformar. Sätt in i ugnen cirka 8 minuter (de ska fortfarande vara kladdiga inuti). Tag ut och låt kallna.

    4. Vispa upp smör, äggulor och socker. Riv apelsinskal. Vänd i det tillsammans med färskosten. Spritsa eller bred över muffinsarna.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Chokladiga bakverk t.ex. kladdkaka är som regel uppskattade efterrätter. Rätterna är kaloririka och mäktiga varför små portioner ofta är till fördel. Passar bäst efter lättare huvudrätter.  LÄS MER
Kommentar
Om oss