Pepparrotskött på högrev

Pepparrotskött på högrev

  • 0 voting
    0Recension
    • 4 h

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Högrev (nöt/oxe)
    • 2 styck

      Gul lök
    • 2 st stor

      Morot
    • 2 blad

      Lagerblad
    • 1 liter

      Kalvbuljong
    •  

      el. vatten+konc kalvfond
    • 2 dl

      Grädde
    • 1 msk

      Strösocker
    • 2 tsk

      Ättika
    • 3 cm

      Pepparrot (färsk)
    •  

      Persilja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skär kött i tärningar. Lägg i en kastrull. Spola med kallt vatten en stund. Fyll upp kastrullen med kallt vatten. Koka upp. Häll av vattnet. Lägg köttet åt sidan. Gör rent kastrullen.

    2. Lägg tillbaka köttet. Fyll på med kalvbuljong så det täcker. Koka upp, skumma av ytan.

    3. Skala lök och morot. Lägg ner hela i grytan. Lägg i lagerblad. Lägg på ett lock. Koka sakta i 2-3 timmar.

    4. Fyll på med grädde. Koka ytterligare i 15 minuter. Tag upp morot och lök. Skiva moroten och dela på löken. Lägg tillbaka i grytan.

    5. Smaka av med salt, peppar, ättika och socker (smaka av efter hur söt - sur du vill ha den, själv gillar jag den med bra syra och sötma). Riv i så mycket pepparrot du klarar av. Strimla persilja och garnera med.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. En klassiker är t.ex. den mustiga köttgrytan Boeuf bourguignon som är full av smaker. Marineringar brukar vara smakrika och vin i rätten gör sitt till smakrikedomen.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Stroganoff på högrev
Om oss