Söt pumpasoppa med lakritsbiskvierBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Söt pumpasoppa med lakritsbiskvier

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 kilo

      Pumpa
    • 1 liter

      Vatten
    • 4 dl

      Strösocker
    • 1 styck

      Citron
    • 1 styck

      Kanelstång
    • 100 gram

      Mandelmassa
    • 1 st liten

      Ägg (vita)
    • 0.50 krm

      Lakritspulver
  • Gör så här:
    1. Skär ner pumpakött. Lägg det i en kastrull tillsammans med socker och kanel. Pressa i citron.
       
    2. Koka tills pumpan är mjuk. Lyft upp kanelstången. Mixa helst slät. Ställ kallt.
       
    3. Sätt ugnen på 180°C.
       
    4. Mjukrör mandelmassa. Blanda med socker, granulat och äggvita till en jämn smet. Spritsa ut på ett bakplåtspapper. Baka i 6-7 minuter.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Nyponsoppa med mandelbiskvier är inspirationen till den här rätten.
Servera kall med lite vispad grädde eller varm med vaniljglass.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pumpasoppa

Pumpasoppa

55 minEnkelt

0 voting
Söt currysås

Söt currysås

15 minEnkelt

Om oss